Донација од Sparkasse Банка

496views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ врз основа на договор за соработка веќе неколку години соработува со Sparkasse Македонија и на сите негови организирани настани присутна е  нивната маскота Медо Штедо. Sparkasse банката, како една од најкорпоративно-одговорните компании во РМ која редовно помага со донации секогаш кога е тоа возможно. Така Продолжи со читање →

Проект:Регионална подршка на инклузивно образование

608views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на покана на ССОУ „Моша Пијаде“ од Тетово учествуваше во проектот регионална подршка на инклузивното образование со дводневни работилници. Проектот е заедничка соработка на Советот на Европа и Европската Унија каде ССОУ „Моша Пијаде“ е носител на проектот како пилот училиште, заедно со уште три Продолжи со читање →

Музикотерапија во Зоо

1.3kviews Во текот на одбележувањето на Април-месец на аутизмот 2015 година здружението ВО МОЈОТ СВЕТ организираше настан за дечињата со аутизам во Зоолошката градина Скопје. Покрај дружењето и социјализацијата на дечињата беше приготвена и изведена прва, основна работилница по музикотерапија. Воведувањето на дечињата во светот на музиката и реализацијата на Продолжи со читање →

Изложба СИТЕ БОИ НА ЉУБОВТА

431views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со Националната галерија на Македонија ја отвори изложбата „Сите бои на љубовта“ во Чифте амам од цртежи од дечињата со аутистичен спектар создадени во тек на неколку работилници по повод кампањата ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ што се одвива во тек на месец Април-месецот Продолжи со читање →

Одбележување на 2 Април 2015 година

302views По повод 2-ри Април, Меѓународниот ден на аутизмот здружението ВО МОЈОТ СВЕТ традиционално и оваа 2015 година го одбележа денот со пригодна програма во скопскиот Capitol Mall, со што официјално започна овогодинешната кампања ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ (Април-месец на аутизмот).  Со настап на детските музички ѕвезди и присуство на Продолжи со читање →

Одбележан 3-ти декември – меѓународниот ден на лицата со инвалидност

577views По повод 3-ти декември 2014 година – меѓународниот ден на лицата со инвалидност, во свечената сала на ректоратот на УКИМ се одржа тркалезна маса на која учествуваа претседателите на националните организации за лица со инвалидност, членови на НСИОМ, голем број на професори, советници во владата на РМ, директори на Продолжи со читање →

Божиќен Базар „Подајте рака, допрете срце“

462views На 20-ти декември 2014 година во Сити Мол, Меѓународната градинка Сент Пол и Здружението „Во Мојот Свет” го одржаа Божиќниот Базар „Подајте рака, допрете срце”, со ракотворбите на децата од градинката (направени заедно со нивните вредни воспитувачки) и малите волонтери на Здружението кои несебично со своите мали рачиња изработуваа Продолжи со читање →

ОБУКИ ПО PECS И ФУНКЦИОНАЛНА ABA

494views Најавените обуки по PECS и функционална ABA што здружението ВО МОЈОТ СВЕТ ги организираше во соработка со ПОУ Маца Овчарова и Peace Corps Macedonia се спроведоа во периодот од 6-9 Ноември 2014 година, на Филозофскиот факултет во Скопје, на задоволство на големиот број заинтересирани партиципиенти. Обуките кои беа наменети Продолжи со читање →

ПРОЕКТ: ВОЛОНТЕРИЗМОТ ВО СЛУЖБА НА АУТИЗМОТ-VOL. 2

366views По успешно реализираниот проект „Волонтеризмот во служба на аутизмот“ на доделен грант од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност на РМ (прогласен за еден од најуспешно имплементираните проекти во 2013 година ) здружението ВО МОЈОТ СВЕТ успешно го имплементираше и неговиот втор дел кој дојде како логично Продолжи со читање →

Коктел дружење со книгата „Зошто сакам да скокам“

472views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на ден 16.05.2014 година организираше коктел дружење за родителите од здружението во скопскиот кафе бар „Интермецо“. Со логистичка подршка на АД Мепсо и Ротари клубот „Кирил и Методиј“ на овој настан на секој од родителите им беше поделена книгата „Зошто сакам да скокам“ во издание Продолжи со читање →