Oдржана обука за Сензоријална интеграција

436views Во период од 10 до 12 декември 2011 во Амфитеатарот 2 на Економскиот Факултет во Скопје во организација на здружението се одржа обука за сензоријална интеграција за стручни лица и родители чии деца имаат аутистичен спектар на нарушувања. Овие обуки претставуваат дел од проектот Зајакнување преку знаење. Овие обуки Продолжи со читање →

Oбука за работа со терапијата АБА

758views Во период од 25 до 27 ноември 2011 година во Клиничката болница СИСТИНА и од 2 до 4 декември 2011 во Предавална 4 на Економскиот Факултет во Скопје се одржаа обуки за работа со терапијата АБА (АВА – Applied Behavior Analysis) за стручни лица и за родители чии деца Продолжи со читање →