Т-Мобиле на гости кај здружението ВО МОЈОТ СВЕТ

Фондацијата Т-Мобиле Македонија додели донација во новогодишни пакетчиња на здружението ВО МОЈОТ СВЕТ кои по повод престојните новогодишни празници беа доделени на дечињата-членови на здружението. Настанот се одржа во просториите на здружението каде во весела празнична атмосфера и во присуство на претставници од Т-Мобиле Македонија за децата беше изведена кратка Продолжи со читање →

Хуманитарен настан со MAMA`S и Рингераја

На 21 декември 2013 година во игротеката Тиквичка се одржа хуманитарен настан во организација на MAMA’S (традиционални рецепти) и семејниот интернет медиум Рингераја, во соработка со здружението ВО МОЈОТ СВЕТ. Во прекрасниот амбиент на игротеката, со музика и песни, како и подршка од аниматорите и Дедо Мраз беа доделени пакетчиња Продолжи со читање →

Манифестација „Различни, а еднакви“-2013 година

По повод  Меѓународниот ден на лица со посебни потреби и оваа година традиционално на 16.12.2013 година се одржа манифестацијата „Различни, а еднакви“ во организација на Детла Ексклузив во Домот на АРМ во Скопје на која учествуваше и здружението ВО МОЈОТ СВЕТ. На манифестацијата присуствуваа родители, здруженија, Институции и поединци инволвирани Продолжи со читање →

Новогодишно дружење 2013-Зоо Скопје

459views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ по повод Новогодишните празници и оваа година на 15.12.2013 година традиционално организираше забава и дружење за своите членови во Едукативното катче во Зоолошката градина Скопје. Во соработка со Тинекс и бугарската амбасада во РМ на дечињата им беа поделени пакетчиња (донација од новогодишниот караван на Продолжи со читање →

Работна посета на Софија, Р. Бугарија

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со своите партнери од Бугарија „Чекор за невидливите деца на Бугарија“ организираше семинар на тема „Методи за работа со децата со посебни потреби“. Семинарот се одржа во импозантната софиска болница Токуда, а здружението ВО МОЈОТ СВЕТ како акредитиран субјект за организирање обуки по сензорна Продолжи со читање →

Инфо ден на Националната агенција

На 7 Ноември 2013 година во конгресниот центар на спортскиот комплекс „Борис Трајковски“ Националната агенција за европски образовни програми и мобилност го одржа својот инфо ден каде ги претстави своите активности и новата програма на Европската комисија „Еразмус плус“. Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на покана на агенцијата присуствуваше на овој Продолжи со читање →

Дводневна работилница за стручен кадар

304views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на 02 и 03 Ноември 2013 година реализираше дводневна работилница на тема „Консултативна и едукативна подршка во превенција на раните развојни нарушувања кај деца од една година до поаѓање на училиште“ која првенствено беше наменета за подршка на воспитувачите, стручниот кадар (дефектолози, психолози и логопеди) Продолжи со читање →

Студиска посета на Brain opener

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ по барање на здружението за младински активизам Квантум беше домаќин на студиската посета насловена како Brain opener на ден 11 Септември 2013 година. Здружението Квантум е имплементатор на студиската посета Brain opener со подршка од Националната Агенција за Европски образовни програми и мобилност. Целта на студиската Продолжи со читање →

Посета на Крушево

394views Под покровителство и организација на манифестацијата „Различни, а еднакви“ која традиционално се одржува по шести пат, а со подршка на фонадацијата „М-р Ана Вуковиќ“ здружението ВО МОЈОТ СВЕТ беше покането заедно со дел од своето членство (родители со дечиња) да биде дел од караванот што на ден 19.08.2013 година Продолжи со читање →

Волонтеризмот во служба на аутизмот: Посета на Битола

332views Во рамките на проектот „Волонтеризмот во служба на аутизмот“ беше предвидена и остварена посета на градот Битола поточно на Заводот за рехабилитација на слух, говор и глас како и прием во Ротари клубот-Широк сокак од Битола. Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ заедно со своите партнерски здруженија од Бугарија, Полска и Продолжи со читање →