Нова година во Зоо

310views Крајот на 2012 година, предновогодишни прославувања, време за Дедо Мраз и подароци, радост и насмевки…Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со Зоолошката градина-Скопје организираше новогодишна прослава за дечињата и членовите на здружението со музичка програма и ги израдува дечињата со новогодишни пакетчиња. Настапија музичките ѕвезди од Златно Славејче, Поточиња, Продолжи со читање →

Пакетчиња за штитениците од ПОУ „Иднина“

479views  Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со ТИНЕКС МТ организираше пречек на дечињата-штитеници на ПОУ „Иднина“ и додели пакетчиња по повод Новата 2013 година. Настанот се одржа во просториите на здружението во присуство на поголем број дечиња, нивни наставнички и кадар од училиштето и претставници од ТИНЕКС МТ. Дедо Продолжи со читање →

Нова Година во Д-р Златан Сремац

850views По повод предновогодишните прослави, а на покана на вработените од ПОУ Д-р Златан Сремац здружението ВО МОЈОТ СВЕТ учествуваше на прославата што се одржа во просториите на училиштето со пригодна програма и музички настап на штитениците од ова училиште. Здружението одржува одлична соработка со оваа институција, а за оваа Продолжи со читање →

ДРУЖЕЊЕ СО МЕДО ШТЕДО

554views По повод Октомври-месецот на штедење и одбележување на светскиот ден на штедењето (21 октомври) здружението за третман на лица со аутизам, АДХД и Аспергеров синдром ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со Шпаркасе банка Македонија организираше дружење со  своите членови на ден 23.10.2012 год. во игротеката „Кидс Ленд“ во ТЦ Продолжи со читање →

ХУМАНИТАРЕН МЕДИА НАСТАН

На 20.09.2012 на плоштад Македонија во Скопје се одржа мултимедијален хуманитарен настан во организација на македонско-американската алумни асоцијација како завршен дел од меѓународниот проект „Еднаков пристап до едукативните сервиси за лицата со посебни потреби “. Проектот се работеше од 2011 година, а здружението ВО МОЈОТ СВЕТ кое исто така беше Продолжи со читање →

Зоо прошетка-8-ми Септември

По покана на Зоолошката градина-Скопје со која здружението поблиску соработува ВО МОЈОТ СВЕТ организираше прошетка за родителите и децата на 8-ми Септември 2012, а повод беше вториот роденден на жирафчето. Одличното време, а и празничното расположение придонесоа за големата посетеност на Зоолошката градина. Центар на вниманието, се разбира беше славеникот, Продолжи со читање →

Хуманитарен коктел-МОБ 2012

425views По повод спроведувањето на кампањата ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ во април, месецот на аутизмот здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на 23.04.2012 приреди хуманитарен коктел во фоајето на Македонската Опера и Балет на кој беа поканети и присуствуваа претставници од дипломатскиот кор во Македонија, почесни конзули, истакнати претставници од бизнис секторот Продолжи со читање →

ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ-Карпош

По примерот со соработката со општината Аеродром здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на 21.04.2012 организираше хепенинг и во општината Карпош во одлична атмосфера и соработка со истата, како продолжение на кампањата ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ.  Поради нестабилните временски прилики општината Карпош ја отстапи салата за овој настан. Во првиот дел настапија Продолжи со читање →

ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ во Аеродром

416views Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ продолжува со априлската кампања за будење на јавната свест. Овој пат, на 11.04.2012 во агендата беше настанот во паркот Јане Сандански во општината Аеродром, реализиран со одлична логистичка подршка од општината и градоначалникот. Во музичкиот дел настапија ѕвезди од Златно Славејче и дечиња од градинките Продолжи со читање →

Меѓународен ден на аутизмот (2-ри Април, 2012)

323views На 2-ри Април, 2012 здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со Македонското Научно Здружение за Аутизам го одбележа меѓународниот ден на аутизмот на плоштадот Македонија во Скопје со пригодна програма и настап на музички ѕвезди. На настанот беа присутни г-ѓа Маја Иванова, покровител на манифестацијата, претставници од ресорните министерства, Продолжи со читање →