Гостување на Ангела Чинговска во МРТ

Втори април е Светски ден за подигнување на свесноста за аутизмот. За предизвиците со кои се соочуваат семејствата на деца со аутистичен спектар, во „Македонија наутро“ зборуваше Ангела Чинговска, дефектолог во Здружението за поддршка и третман на лицата со аутистичен спектар и атипичен развој Во Мојот Свет.

Гостувањето можете да го погледнете на тука.

Поврзани информации: