Facebook статус на Гаро Тавитјан (06.11.2020)

Во 2012-та добив повик од здружение Здружение Во Мојот Свет кое беше што туку оформено (за Аутизам), во буквално една мала канцеларија. Прифативме покана да одработиме неколку хуманитарни настапи/концерти и настани за нив, подоцна прераснаа во огромно здружение со неколку центри низ Македонија и подршка од најрелевантни институции од целиот свет. Подршката наша е малку значајна во однос на тоа каква силна подршка е потребна за лицата со специјални потреби. Направивме (со Diran Tavitjan) ХИМНА каде ги обединивме прекрасните пријатели (во намерата да се прошири свеста за потребите на овие ангели со специјални потреби) да партиципираат во химната и спотот: Rebeka Jankovska Risteski, Lozano – Vlatko Lozanoski, Miki Jafer Jovanovski, Fani Hristova (lyrics), DNK, Eden na Eden, Жарко Димитриоски, Sarah Mace, Aleksandar Ristovski (video), Goran Pajak Trifunovski (Pepermint Band), Andrej Gjorgjieski, Vladimir Blazev, Joxy Geena Pappas, Garabet Tavitjan – Garo, Snezana Sani Bogdanovska итн.

Поврзани информации: