Отворен Центар за третман и рехабилитација за деца и млади со попреченост -ВО МОЈОТ СВЕТ – Охрид

588views

На ден 22.11.2019 беше отворен Центарот за третман и рехабилитација за деца и млади со попреченост -ВО МОЈОТ СВЕТ во рамки на Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св.Еразмо” – Охрид.

Проектот е реализиран со поддршка на Министерство за здравство, кое ги отстапи просториите за користење во рамки на болницата „Св. Еразмо“, а  опремувањето на центарот е финансирано од страна на Амбасадата на Република Чешка во Скопје.

 

Покрај Амбасадорот на Р. Чешка, г-дин Мирослав Томан, на отварањето беа присутни и г-дин Константин Георгиески – градоначалник на Охрид и Заменик Министерот за Здравство на Р.С. Македонија г-дин Арменд Арслани.

Напорите на здружението се насочени кон проширување на овој простор во иднина и доградба на истиот со цел создавање на современ објект кој ќе биде со површина од 300м2, и ќе биде на национално ниво.

Здружението изрази огромна благодарност до Амбасадата на Р. Чешка во Скопје и до Министерството за здрвство на Р.С. Македонија за нивната поддршка и придонес.

 

Поврзани информации: