Награда Света Мајка Тереза

616views

По повод манифестацијата денови на Св. Мајка Тереза одржана во Музеј на град Скопје, на 05.09.2017 година на Здружението за третман на лица со Аутизам,АДХД и Аспергеров синдром Во Мојот Свет, му беше доделена статуетка со ликот на Св.Мајка Тереза и послание за хуманост за 2017 година.

 

 

 

 

 

Во оваа прилика Потпретседателот на Здружението Весна Стојановска се заблагодари истакнувајќи дека ни претставува особена чест и задоволство и дека во иднина Здружението ќе продолжи да им помага на семејствата и лицата со Аутистичен спектар на нарушување како и правата кои треба да ги уживаат според меѓународните конвенции.

 

Поврзани информации: