Донација од DM маркети

dsc01294

По повод отварањето на новата продавница од синџирот маркети DM, на булевар Крсте Мисирков , а по покана на компанијата здружението ВО МОЈОТ СВЕТ беше гостин на настанот на ден 21.03.2013 година. Во периодот од 12-13 часот на каса услужуваше актерот Фисник Зекири, а целокупниот приход беше дониран на здружението. ВО МОЈОТ СВЕТ упатува голема благодарност до DM маркети за подршката и соработката и се надева дека овој гест на корпоративна одговорност на компанијата ќе ги поттикне и другите компании од РМ во напорите за помош на лицата со аутистичен спектар на нарушувања.

 

Поврзани информации: