Организација на хуманитарен хепенинг

313views

321586_278042108882966_209400462413798_1003704_668899216_n

На ден 09.10.2011 (недела) во Зоолошката градина во Скопје, здружението на граѓани „ВО МОЈОТ СВЕТ“ организираше манифестација посветена за подигнување на јавната свест на национално ниво за Аутизам, АДХД и Аспергеров синдром. Поддржувачи на овој настан беа: Г-ѓа Маја Иванова, министерот за образование и наука Панче Кралев, дел од дипломатскиот кор во  Македонија, Зоолошка градина како и родителите на децата со аутистичен спектар на нарушување  и граѓаните на Република Македонија.

Поврзани информации: