Oдржана обука за Сензоријална интеграција

419views

14

Во период од 10 до 12 декември 2011 во Амфитеатарот 2 на Економскиот Факултет во Скопје во организација на здружението се одржа обука за сензоријална интеграција за стручни лица и родители чии деца имаат аутистичен спектар на нарушувања. Овие обуки претставуваат дел од проектот Зајакнување преку знаење. Овие обуки ги одржаа Окупационалниот терапевт Елизабет Шефер од САД.

 

Поврзани информации: