Technomarket

СЕМИНАР СО СТРУЧНИ ЛИЦА ОД БУГАРИЈА

Здружението за третман на лица со аутизам, АДХД и Аспергеров синдром ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со...

Семинар за Сензорна Интеграција со CSPER

Долгоочекуваниот семинар за сензорна интеграција конечно се случи, на ден 09.03.2013 година во...

Одбележан 2 Април 2013-Меѓународниот ден на аутизмот

Традиционално, здружението ВО МОЈОТ СВЕТ и оваа 2013 година го одбележа 2-ри Април, Меѓународн...

Мечување како тип на терапија

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ со своите контакти со институции, поединци, здруженија и организација ...

Ретроспектива на аутизмот во РМ

Во рамките на априлската кампања ЕДЕН СВЕТ ЗА СИТЕ здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на ден 20 Април 2013 ...

Проект: Волонтеризмот во служба на аутизмот-Струга 2013

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во периодот од 03.08.2013 до 10.08.2013 година имплементираше и реализир...

Волонтеризмот во служба на аутизмот: Посета на Битола

Во рамките на проектот „Волонтеризмот во служба на аутизмот“ беше предвидена и остварена посета на...

Дводневна работилница за стручен кадар

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ на 02 и 03 Ноември 2013 година реализираше дводневна работилница на тема...

Работна посета на Софија, Р. Бугарија

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ во соработка со своите партнери од Бугарија „Чекор за невидливите деца н...

Новогодишно дружење 2013-Зоо Скопје

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ по повод Новогодишните празници и оваа година на 15.12.2013 година тра...

Новости

„Еден свет за сите“ во Рамстор

„Еден свет за сите“ во Рамстор

АПРИЛ-МЕСЕЦ НА АУТИЗМОТ: Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ продолжува со кампањата „Еден свет за сите“ што...
Одбележан 2-ри Април 2014, меѓународниот ден на аутизмот

Одбележан 2-ри Април 2014, меѓународниот ден на аутизмот

Здружението ВО МОЈОТ СВЕТ традиционално и оваа 2014 година го одбележа 2-ри Април, Меѓународниот...
Одбележување на 2 Април 2014 пред Дневниот центар за деца со аутизам

Одбележување на 2 Април 2014 пред Дневниот центар за деца со аутизам

По повод 2-ри Април 2014 година, Меѓународниот ден на аутизмот во заедничка соработка на Министерството...
Одбележување на Меѓународниот ден на аутизмот

Одбележување на Меѓународниот ден на аутизмот

По повод 2-ри Април 2014 година, Меѓународниот ден на аутизмот во заедничка соработка на Министерството...
Отпочна со работа првиот Дневен центар за деца со аутизам

Отпочна со работа првиот Дневен центар за деца со аутизам

По заедничка иницијатива, соработка и советувања на Министерството за труд и социјална политика и...

Статии

Што е Сензорна Интеграција ?

Што е Сензорна Интеграција ?

ШТО Е СЕНЗОРНА ИНТЕГРАЦИЈА Тоа е невролошки процес кој на адекватен начин ги организира сензациите...
Сензорна Интеграција SI Jean Ayres

Сензорна Интеграција SI Jean Ayres

Вовед во Сензорна Интеграција SI Jean Ayres (ден 1) За кого е наменет ? Овој еднодневен курс е наменет...
Епидемиологија на аутизмот

Епидемиологија на аутизмот

Епидемиолошки пристап на аутизмот -проф. д-р Милка Здравковска Аутизмот и аутистичниот спектар на...
Терапија со работна активност (occupational therapy)

Терапија со работна активност (occupational therapy)

Согледување и осврт на Елизабет Шефер, работен терапевт од Соединетите Држави, близок соработник...
Аутистичен спектар низ историјата

Аутистичен спектар низ историјата

Иако аутизмот се смета за „понова“ констатирана состојба сепак историските записи покажуваат дека повеќе...
kid
megalogomed-logo3-4-ldc-malo
 • CityMall
 • EkonBiznis
 • NokniVolci
 • Roche
 • Telekabel
 • VCS
 • Zdravje Radovo
 • 24 Vesti
 • Hipp
 • Posta
 • Sistina
 • Sparkasse
 • Reptil Marketi
 • Dot Arhitekti
 • Sojuz na Stopanski Komori

Брошура

brosura-pic
Twitter Facebook